Eξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» των ΕΠΑΛ Β’ Φάσης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17/2/2019 από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π οι Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ., σε 21 εξεταστικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λάρισα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λαμία, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Λήμνο και Ικαρία.

Στις εξετάσεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη φορά από την έναρξη εφαρμογής του νέου θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας. Συμμετείχαν 1.700 απόφοιτοι/ες από τις 16 ειδικότητες που λειτούργησαν τη σχολική χρονιά 2017-18 αλλά και των 3 πιλοτικών προγραμμάτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ.  

     Το σχολείο μας συμμετείχε με συνολικά 16 απόφοιτους οι οποίοι παρακολούθησαν το προπαρασκευαστικό πρόγραμμα προετοιμασίας διάρκειας 35 ωρών. Οι ειδικότητες του σχολείου μας στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. για τις οποίες πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης ήταν οι παρακάτω:

  1. Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων
  2. Τεχνικός Οχημάτων
  3. Τεχνικός φυτικής παραγωγής

Υπενθυμίζουμε ότι το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» αποτελεί μια προαιρετική εναλλακτική εκπαιδευτική διαδρομή μετά την αποφοίτηση από το ΕΠΑΛ και παρέχει τη δυνατότητα στους ενήλικες αποφοίτους του να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα, ενώ τους παρέχεται αμοιβή ίση με το 75% του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι αποκτούν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, το οποίο χορηγείται μετά την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ. Το πτυχίο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να διεκδικήσουν μια θέση, στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους στην αγορά εργασίας με καλύτερους όρους, καθώς και στις διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο, στις οποίες μοριοδοτούνται με επιπλέον 150 μονάδες (στη ΔΕ κατηγορία).

 

 

 

Ευχαριστήρια Επιστολή του 1ου Ε.Κ. Φλώρινας στο Κοινωφελές Ίδρυμα “Ωνάση”

Η Διεύθυνση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.), ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και η Μαθητική Κοινότητα του 1ου ΕΠΑ.Λ., του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., του Ειδικού σχολείου και του Δημοσίου ΙΕΚ Φλώρινας ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο κύριο Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος για τη γενναιόδωρη δωρεά Τεχνολογικού Εξοπλισμού για τις ανάγκες των σχολείων μας.

Ο Τεχνολογικός Εξοπλισμός των δυο υπερσύγχρονων εργαστηρίων Πληροφορικής ο οποίος αποτελείται από εικοσιέξι υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, δύο διαδραστικούς πίνακες, πέντε βιντεοπροβολείς, δύο εκτυπωτές και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα, συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να επιτευχθούν οι μαθησιακοί στόχοι του αναλυτικού προγράμματος σπουδών και στην ενίσχυση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης στην άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας και στη γενναιόδωρη και ανιδιοτελή 5πράξη σας που αποδεικνύει το ειλικρινές και γνήσιο ενδιαφέρον σας προς την Τεχνική Εκπαίδευση, που δυστυχώς μόνο στη χώρα μας παραμένει τόσο υποβαθμισμένη.
Η δωρεά σας αποτελεί δείγμα ευαισθησίας και βαθιάς επίγνωσης της κοινωνικής ευθύνης, ειδικότερα σε ακριτικές περιοχές, όπως η δική μας, που στερείται αντικειμενικά άλλων «δυνατοτήτων» και προσόδων.
Η στήριξη που μας παρέχεται είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αποδεικνύετε έμπρακτα ότι η Ελλάδα θα γεννά πάντοτε σπουδαίους ευεργέτες που στηρίζουν την Παιδεία, κυρίως της μεθορίου. Η νεολαία μας σας ευγνωμονεί.!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, τέτοιες υποστηρικτικές ενέργειες να έχουν ανάλογη συνέχεια και να αποτελέσουν παράλληλα παράδειγμα προς μίμηση.

Με εκτίμηση
Η Δ/ντρια 1ου Ε.Κ. Φλώρινας
Μαρνέρη Ευγενία

20171101_120035

20171101_120138

20171113_103630

20171113_104130

20171113_104319

20171113_103949

20171120_113951

20171120_114104

20171113_104846

20171113_103724

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τη Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική “Γένεσις”

Η Διεύθυνση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.), ο Σύλλογος Διδασκόντων καθώς και η Μαθητική Κοινότητα ευχαριστούν θερμά τη Διεύθυνση της Μαιευτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής Κλινικής “Γένεσις” για τη δωρεά δύο τροχήλατων νοσηλείας προς την ειδικότητα Νοσηλευτικής του 1ου Ε.Κ. Φλώρινας για να πραγματοποιηθούν οι εργαστηριακές ασκήσεις, να καταστεί αποτελεσματικότερη η εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να επιτευχθούν οι μαθησιακοί στόχοι του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών.
Είναι γνωστή σε όλους μας η δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας και βέβαια δεν εξαιρούνται από αυτήν και τα σχολεία. Η δωρεά σας αποτελεί δείγμα γενναιοδωρίας και κατανόησης της κοινωνικής ευθύνης για αυτούς που μπορούν να προσφέρουν. Ελπίζουμε ότι η προσφορά σας στο σχολείο μας, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση.
Με εκτίμηση
Η Δ/ντρια 1ου Ε.Κ. Φλώρινας
Μαρνέρη Ευγενία

Συγχαρητήρια Επιστολή ΕΛΜΕ Φλώρινας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συγχαίρει όλους τους συντελεστές ? εμπνευστή, διοργανωτές και μαθητές ? για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης «Πανόραμα Παιδείας» την Παρασκευή 5 Μαΐου, μέσα από την οποία δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία μέρος των δράσεων και δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία μας.
Συγχαίρει ακόμα όλους τους συντελεστές ? εκπαιδευτικούς και μαθητές- του 1ου ΕΠΑ.Λ. και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας, για την εντυπωσιακή έκθεση που οργάνωσε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) στο χώρο του κτηρίου της Νομαρχίας Φλώρινας.

Εγκαίνια της 3ης Έκθεσης Έργων Μαθητών του Ε.Κ. Φλώρινας

Την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια  της 3ης Έκθεσης Έργων που κατασκεύασαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας και οργάνωσε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Φλώρινας κατά το σχολικό έτος 2016-2017.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσφώνηση της διευθύντριας του ΕΚ Φλώρινας κ. Ευγενίας Μαρνέρη :

Ομιλία Διευθύντριας

Ακολουθεί Φωτογραφικό Υλικό:

DSC_0969

DSC_0954DSC_0960

DSC_0951

http://neaflorina.gr/2017/05/ekthesi-ergon-mathiton-tou-1ou-epal-ke-tou-esperinou-epal-florinas-video-pics/

https://www.youtube.com/watch?v=DPoX66mKZFQ

http://www.radioflorina.gr/2017/05/1_78.html

https://www.youtube.com/watch?v=g1Vfp83Qnm8

Συγχαρητήρια Επιστολή 1ου Ε.Κ. Φλώρινας στο Τμήμα Πληροφορικής

Η Διεύθυνση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Φλώρινας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Μαθητική Κοινότητα συγχαίρουν τους μαθητές του τμήματος Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας και τους καθοδηγητές καθηγητές τους κ. Αφορόζη Αντώνιο και κ. Ανδρέου Παντελή για τη συμμετοχή τους στο «7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας» που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2017 στο χώρο της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Οι μαθητές με την παρουσία τους στο Φεστιβάλ κατάφεραν να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, τις ικανότητές τους ? δεξιότητές τους, το αίσθημα συνεργασίας και οργάνωσης. Το έργο που παρουσίασαν και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν «Αποκρυσταλλωτής Μελιού» και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουν και θα ενδυναμώσουν τις προσπάθειές τους για την παρουσίαση και άλλων καινοτόμων έργων.
Ευχόμαστε η μελλοντική τους σταδιοδρομία να είναι γεμάτη από διακρίσεις.
Η Δ/ντρια 1ου Ε.Κ. Φλώρινας
Μαρνέρη Ευγενία

Πρόσκληση για Έκθεση Έργων Μαθητών 1ου Ε.Κ. Φλώρινας

Σας προσκαλούμε στην έναρξη της Έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/05/2017 και ώρα 10:00 π.μ. με θέμα: «Παρουσίαση Έργων Μαθητών στην Τοπική Κοινωνία» του 1ου ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας και του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας. Την εκδήλωση οργανώνει το
1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Φλώρινας στο χώρο του Ισογείου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Η Έκθεση θα διαρκέσει από Τρίτη 02-05-2017 μέχρι Παρασκευή 05-05-2017 και ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. και 18:00 μ.μ έως 20:00 μ.μ.
Η Δ/ντρια του 1ου Ε.Κ. Φλώρινας
Μαρνέρη Ευγενία

Ευχαριστήρια Επιστολή στο Ε.Κ. Γρεβενών

Η Διευθύντρια, η Υποδιευθύντρια και οι Υπεύθυνοι Τομέων του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Φλώρινας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διευθυντή κ. Καραμήτσιο Γεώργιο, τον Υποδιευθυντή Παπαδημητρίου Αιμίλιο, τους Υπεύθυνους Τομέων και Ειδικοτήτων και όλους τους Εκπαιδευτικούς του Εργαστηριακού Κέντρου Γρεβενών για την εγκάρδια φιλοξενία και περιήγηση στους χώρους των σύγχρονων εργαστηρίων τους.
Με εκτίμηση
Η Δ/ντρια
Μαρνέρη Ευγενία